calle-marthin-web

Nordisk Film rekryterar erfaren chef i Sverige

30.05.2018

Calle Marthin tillträder som chef för Nordisk Film Production Sverige. Han ska stärka Nordisk Films produktion av film och TV-serier med stor publikpotential. 

Nordisk Films eget produktionsbolag, Nordisk Film Production, stärker organisationen. Syftet är att säkra produktionen av kommersiella filmer och TV-projekt. Därför tillsätts nu Calle Marthin på den nyinrättade tjänsten.

Calle Marthin har sedan 2016 varit långfilmskonsulent på Svenska Filminstitutet. Han har tidigare arbetat som producent, manusförfattare och regissör, och är bland annat skapare till TV-serier som Bonusfamiljen och Våra vänners liv, som båda vunnit Kristallen för bästa dramaserie. Han har en bakgrund från Sveriges Television Drama, Svensk Filmindustri och han har även varit bokförläggare på Wahlström & Widstrand inom Bonnierkoncernen.

Calle Marthin tillsätts som ansvarig och kreativ chef för att göra Nordisk Film i Sverige till ett nav inom svensk film. Manusförfattare och regissörer ska vilja ha Nordisk Film som arbetsplats och uppdragsgivare. Nordisk Film Sverige ska bli ett naturligt förstahandsval att gå till med sina idéer. 

”Nordisk Film ska bli en magnet som drar till sig de bästa kreatörerna. Vi ska göra film med ”Broad Appeal & Personal Signature” och se till att vi kontinuerligt producerar högkvalitativa kommersiella filmer för den stora publiken. Därför är jag mycket glad för att Calle Marthin tackat ja till att kliva ombord. Med sin långa erfarenhet från svensk film och TV, och med sin smittande energi, är han det givna valet att leda vår satsning i Sverige”, säger Henrik Zein, som är CEO för Nordisk Film Production.

“Det känns fantastiskt att arbeta med Nordisk Film, världens äldsta och Skandinaviens största filmbolag. Vi ska med de bästa regissörerna och skarpaste manusförfattarna göra filmer för den stora publiken - filmer som sätter berättelsen i centrum. Vi ska bjuda publiken på skratt och tårar, spänning och igenkänning. Vi ska helt enkelt berätta historier som berör”, säger Calle Marthin.

Calle Marthin tillträder den 1 september 2018.