Logo

Nyheter

Nyheter och pressmeddelanden från Nordisk Film
Nytt bioäventyr med 50 årsjubilerande Bamse – premiär på juldagen! Nytt bioäventyr med 50 årsjubilerande Bamse – premiär på juldagen! Nytt bioäventyr med 50 årsjubilerande Bamse – premiär på juldagen!
Nyheter

Nytt bioäventyr med 50 årsjubilerande Bamse – premiär på juldagen!

2014 gjorde ”Bamse och tjuvstaden” succé med 330 000 besök på bio, och på juldagen 2016 – 50 års jubileumsåret för Bamse - är det återigen dags för världens starkaste och snällaste björn att gå upp på vita duken med BAMSE OCH HÄXANS DOTTER. Denna gång ansluter sig Jonas Karlsson till ensemblen, som tidigare består av bland andra Peter Haber (Bamse) och Morgan Alling (Lille Skutt). Jonas Karlsson gör rösten som Krösus Sork. 

Ted Gärdestads liv blir film Ted Gärdestads liv blir film Ted Gärdestads liv blir film
Nyheter

Ted Gärdestads liv blir film

Ted Gärdestads liv ska bli film och nu är det klart att Adam Pålsson kommer gestalta musikikonen. För regin står stjärnregissören Hannes Holm som senast regisserat publiksuccén och årets svenska Oscarsbidrag En man som heter Ove. Peter Birro har skrivit manus och filmen har premiär 2017.

Startskott för inspelningen av BORG Startskott för inspelningen av BORG Startskott för inspelningen av BORG
Nyheter

Startskott för inspelningen av BORG

I dag den 16 augusti påbörjas inspelningen av den omtalade filmen BORG. Filmen handlar om en av världens och Sveriges största ikoner: Björn Borg. Huvudrollen axlas av Guldbaggebelönade Sverrir Gudnason och i rollen som Björn Borgs rival, den hetlevrade John McEnroe, ser vi Hollywoodstjärnan Shia LaBeouf. Borgs tränare Lennart Bergelin spelas av Stellan Skarsgård och som Björns fästmö Mariana Simionescu ser vi Tuva Novotny. Inspelningen äger rum på flera platser runt om i världen, Göteborg, Prag, London och Monaco.

Ny storfilm om Björn Borg och John McEnroe Ny storfilm om Björn Borg och John McEnroe Ny storfilm om Björn Borg och John McEnroe
Nyheter

Ny storfilm om Björn Borg och John McEnroe

Det slog gnistor när de möttes på tennisplanen, och nu kommer det slå gnistor i den kommande filmen om tennislegendarerna Björn Borg och John McEnroe. I rollistan hittar vi bland andra Hollywoodstjärnorna Shia LaBeouf och Stellan Skarsgård. Filmen är skriven av journalisten och manusförfattaren Ronnie Sandahl, och regisseras av danska Janus Metz.

Morran och Tobias på bio den 26 oktober Morran och Tobias på bio den 26 oktober Morran och Tobias på bio den 26 oktober
Nyheter

Morran och Tobias på bio den 26 oktober

Inspelningen började den 23 mars och pågår till den 5 maj söder om Stockholm. I rollerna ser vi likt tidigare Johan Rheborg som Morran och Robert Gustafsson som Tobias. Regissör för filmen är Mats Lindberg som också är en av skaparna bakom serien.

Morran och Tobias sändes som 16 webbavsnitt på SVT Flow hösten 2014 samt fyra halvtimmeslånga avsnitt på SVT under 2015. Programmet vann i kategorin "årets program" i Kristallen 2015, och nu är det slutligen dags för den älskade duon att gå upp på den stora vita duken.

Omsättningsrekord för Egmont Omsättningsrekord för Egmont Omsättningsrekord för Egmont
Nyheter

Omsättningsrekord för Egmont

I 2015 steg mediekoncernen Egmonts omsättning för fjärde året i rad till 14,7 miljarder SEK. Resultatet på 950 miljoner SEK är det näst högsta någonsin. Huvudingredienserna är ett starkt medieinnehåll, digitala tillväxtverksamheter och nya mediekanaler med direkt konsumentkontakt. Egmont har fokus på uppköps- och investeringsmöjligheter. Under 2015 delade Egmont ut 111 miljoner SEK som hjälp till utsatta barn och unga.